onsdag 20 januari 2010

Man söker vad man finner..

Haft en seg dag men tjatade iväg Emma på en promenad och efteråt snackades det och till och med pluggades lite. Trevligt trevligt! En bra dag i slutändan. Vi gick till och med igenom frågorna till veckans seminarium tillsammans så nu känner jag mig lite mer upplyst på något vis. På tal om upplysning så måste jag ju hänvisa till Marks:
Intill nyligen har historikern, som kritikern uttryckt det, liknat den druckne som i gatlycktans sken försöker hitta sin borttappade bilnyckel, och som svar på polisens fråga om varför han letar där svarar: "För att där är det ljust." Lyckligtsvis har forskare på senare tid börjat sprida en massa ljus över andra delar av världen, så vi inte behöver treva runt i mörkret. Vi vet nu tillräckligt om världen för att kunna ifrågasätta stornarrativet om västerlandets genombrott och börja konstruera ett annat, icke-eurocentriskt narrativ.

- Robert B Marks. "Den moderna världens ursprung" s.29
Vi kom in på det i analysen av en text, där författaren vet vad hen söker och verkar endast söka efter detta, och då negligera andra väsentliga faktorer..

Imorrn så ska vi tydligen spela spel på kåren säger tjejerna. Jag får väl göra som de säger. Och på fredag är det seminarium och senare utgång, som egentligen är vår tenta-utgång bara en vecka för sen på grund antibiotika-kurer och dubbelbokningar.

Inga kommentarer: